O nama

AMKK Borac je osnovan 2002. godine u Banjaluci, a ime je dobio po velikanu sporta našeg grada i klubu čije ime nose mnogi sportski klubovi a to je "BORAC"!!! Ovaj sportski klub je osnovan sa ciljem razvoja i promocije karting sporta u našoj zemlji, ali i u regionu. Kroz naših 18. godina postojanja ostvarili smo brojne velike uspjehe kako učešćem u nacionalnom šampionatu tako i na međunarodnoj sceni. Na ono na šta smo posebno ponosni jeste osvajanje "ZLATNE KACIGE", koja se dodjeljuje vozaču koji ostvari uspjeh osvajanja 5 nacionalnih sampionata. Uz "ZLATNU KACIGU" ponos i snagu Auto moto karting kluba Borac predstavlja 16 titula prvaka na državnom nivou kroz sve klase. Dok od učešća na međunarodnoj sceni najznačajni uspjeh je osvanje 1. mjesta u IV klasi u konkurenciji od 12 ekipa.

Trenutno klub broji 406 aktivnih članova od kojih treba istaknuti 12 saobraćajnih inženjera i 20 saobraćajnih instruktora uz 22 profesionalna (licencirana) karting vozaca u svim klasama. U svom sastavu posjedujemo dve različite karting flote. Jedna od tih se odnosi na profesionalni sportski dio, a druga na sportsko rekreativni, sto ukupno broji 25 kartinga uz tendenciju povećanja flote.

Naše aktivnosti nisu prevashodno orijentisane samo na sportske manifestacije. Doprinos društvenoj odgovornosti "AMKK Borac" ogleda se u činjenici da u svom sastavu brojimo 50 dobrovoljnih davaoca krvi, organizatori smo brojnih humanitarnih akcija od kojih naročito ističemo školu za obuku učešća djece u saobraćaju. Možemo da se pohvalimo da je kroz nas program obuke prošlo preko 4.500 naših najmlađih sugrađana koji dolaze iz svih djelova naše države.

Ono što treba dodati, a što daje na veličini Auto moto karting kluba "Borac" je cinjenica da smo prvi registrovani klub u Ministrstvu porodice, omladine i sporta koji dolazi iz sfere Auto moto sportova, kao i to da smo članovi "Auto moto saveza" i sportskog saveza Republike Srpske. Auto moto karting klub "Borac" (zbog svih kvaliteta koje posjeduje) je dobio pozitvno mišljenje od "Republičkog pedagoškog zavoda" Republike Srpske za provođenje projekata u radu sa djecom uzrasta od 6 i više godina, a u vezi obuke i što slikovitijeg prikaza kako učestvovati i u javnom saobraćaju, a isto tako i u Auto moto sportovima. Na ovo mišljenje "Republičkog pedagoškog zavoda" smo izuzetno ponosni jer je to malo "priznanje" našem klubu za sav naš uloženi trud i rad na kojem planiramo da se zadržimo i u vremenu ispred nas