Goran Dojčinović – Šampion

Goran Dojčinovič rođen 28. 11. 1977. godine u Banja Luci, je šampion Republike Srpske 24 puta, šampion Bosne i Hercegovine 18 puta.

Takmičar sa najvećim osvojenim brojem „ZLANIH KACIGA“, ukupno njih 10, od toga je šest zlatnih kaciga osvojeno u Republici Srpskoj, a četiri u Bosni i Hercegovini.

Osvajač je tri „DIJAMANTSKE KACIGE“, kao najvećeg priznanja u auto i karting sportu u Republici Srpskoj i Bosni i Herceovini. Goran je jedini vlasnik dijamantske kacige u istorijatu auto i karting sporta na nivou Bosne i Hercegovine.

Jedini je vozač bivše Jugoslavije, koji je uspio osvojiti 12 uzastopnih titula na brdskim trkama BiH, od 2006. godine do 2017. godine, gdje je povezao četiri zlatne kacige.

Dva puta je ušao u izbor najboljih sportista Republike Srpske i to 2004. i 2015. godine. Tri puta je izabran za najboljeg vozača Bosne i Hercegovine i to u godinama 2008., 2010. i 2012., što takođe do sada niko nije ostvario.

U 2021. godini Goran Dojčinović je zauzeo prvo mjesto u svojoj klasi i time ostvario prethodno navedeno, a to je treća zlatna kaciga, odnosno automatski dijamantska kaciga u republici Srpskoj.

Takođe, Goran se može pohvaliti i prvim mjestom u svojoj klasi na međunarodnom takmičenju za Centralnoevrpsku zonu (FIA), koja je vožena na Avali u Beogradu krajem prošlog mjeseca.