Dešavanja iz proteklog vikenda

„Inter Cars Slalom Banjaluka 2021. je uspješno završen, na veliko zadovoljstvo prije svega učesnika, gledaoca, sportskih funkcionera i na kraju sponzora te organizatora 🙂

Rekordan broj učesnika (85) je dokaz da auto sport ima odličnu perspektivu u BiH a mi ćemo svim srcem nastaviti davati doprinos razvoju i promociji.

Veliko hvala svim vozačima, sportskim funkcionerima i sponzorima bez kojih ova manifestacija ne bi bila moguća.

Prije svega, generalnom sponzoru Inter Cars BiH i ostalim SARAJEVO OSIGURANJE , Vitinka , Nektar pivo , GRID Studio , Vilux štamparija , Veldon CNC , AWB, Moja pekara.

Hvala sportskim auto klubovima na učestvovanju Auto Karting Klub „Magnum“ , Amkk Leotar TrebinjeOptima Motorsport Bijeljina , AKK Profesional Banja Luka , Amd Laktasi , AMSU Fanatik Pančevo , Sportski Auto Klub SPArK Tuzla , Amkk Borac , @ASK SG Racing, S.A.K. Komotin JAJCE , @EMM Jajce, HM Motorsport , AK Crankshaft , Amk Ilijaš“ navode iz Garage 78 Banja Luka, a mi iz AMKK Borac se zahvaljujemo organizatoru na uspješno organizovanom sportskom događaju, u kojem su učestvovali i vozači našeg kluba: Savan Tanasić, Lazar Ninković, Milan Drinić, Đurađ Kotur i Milan Kremenović.

A ništa manje zanimljivo nije bilo ni na Avali, gdje se vozila brdska trka Nagrada Beograda Avala 2021, u kojoj su učešće uzeli i vozači iz RS i BiH, Goran Dojčinović i Armin Mujkanović.

Oba vozača su ostvarila odlične rezultate u svojim klasama. Aktuelni šampion u klasi E1-15 Goran Dojčinović sa Avale se vratio kao prvoplasirani u klasi 6, te je osvojio drugo mjesto u takmičenjima za Centralno-evropsku zonu, dok je i pored jake konkurencije u generalnom plasmanu ostvario 4. poziciju.

Ovim putem upućujemo čestitke i Arminu Mujkanoviću vozaču SAK Spark iz Tuzle za osvojeno prvo mjesto u klasi 7, dok može da se pohvali sa osvojenim 5. mjestom u takmučenju za Centralno-evropsku zonu, a u generalnom plasmanu završio je kao osmoplasirani.