Brdska trka „Nagrada grada Banja Luka 2021“

U poslednoj trci ove sezone koja se vozila za šampionat Republike Srpske i šampionat Bosne i Hercegovine 02. i 03. oktobra pod nazivom “ Nagrada grada Banja Luke“ 2021, a u organizaciji Saks-a i Amkk Borac učestvovalo je 26. vozača koji su nam priredili uzbudljiv vikend pred otprilike oko 1300-1500 gledalaca na stazi Banja Luka- Krčmarice!

Ono što smo mogli vidjeti da je bilo uzbudjenja u nekim od 7. klasa , a u kojima nisu bili prisutni svi vozači iz razloga što se u pojedinim klasama već znao konačni plasman te ovo bodovanje nije moglo da utiče na bilo kakve promjene u klasi – tabeli!

Na ovoj trci imali smo i 4. debitanta, Savana Tanasića u klasi Historic koji je vozio za Amkk Borac, kao i njegov sad već klupski kolega Djuradj Kotur koji je debitovao u klasi E1-14, treći debitant nam je dolazio iz Čapljine Andrej Bule sa svojim Golfom 2, dok se sjajnim nastupom predstavio Jovan Milanović iz Banja Luke!

U klasi „Historic“ Savan Tanasic je završio kao drugoplasirani dok je od njega bio brzi Haris Memišević iz H.M. Motosport Tuzla!

U klasi N2 do 1600ccm najbolji je bio Draško Cunjak iz „Amkk Profesional“ u svom Peugeotu 106 GTI druga pozicija je pripala Arminu Mujkanoviću iz „Sak Spartak Tuzla“, a jedan od najmladjih vozača Filip Sunkić je morao da odustane zbog oštećenja na automobilu prilikom izletanja gdje nije došlo do povrede vozača!

U klasi N3 od 1600ccm do 2000ccm najbolje vrijeme je imao vozač „AMK Pro Drive V. Kladuša“ Salih Karajli zatim su ga pratili na drugoj i trećoj poziciji Mladen Soljic i Vladimir Djukic, dok je jedan od najstarijih vozača Milan Džimi Stojnić ostvario vrijeme dovoljno za četvrtu pozicu na ovoj trci što nije uticalo na konačan ishod u šampionatu gdje je popularni Džimi ostvario rezultat dovoljan za 3. poziciju u ovoj sezoni.

Najviše uzbudjenja donijeli su nam vozači u klasama E1-14 i E1-15 gdje se vodila borba za naslov najboljeg do poslednje krivine i ulaska u cilj!
U klasi E1-14 Dejan Tatić ( AKK Profesional) je bio brži od Lazara Ninkovića iz Amkk Borac te je tako sačuvao lidersku poziciju na tabeli i sasvim zasluženo dolazi do šampionske titule! Lazar Ninković je morao da se zadovolji sa epitetom vicešampiona! Treće vrijeme u ovoj klasi je imao Djuradj Kotur na prvoj auto trci u karijeri!

Klasa E1-15 je dobila novog lidera na samoj završnici trkačke godine! Goran Dojčinović iz Akk Profesionala je ostvario zbirno vrijeme od 05.50,513 sa čime izbija na vrh tabele! Dejan Vujasin zbog kvara na motoru završava trku na trećoj poziciji iza Srdjana Bjelanovića što mu nije bilo dovoljno da proslavi osvajanje „zlatne kacige“!

Klasa E1-16 , Jovan Milanović iz Akk Profesional sa svojom Opel Corsom dolazi do prve pozicije ispred Dani Djelma koji je imao dosta problema sa svojim Renault Cliom
ali je ipak uspio da završi trku kao drugoplasirani!

Klasa E1-17 imala je samo dva vozača Alena Ljubića AMK Široki i Branimira Simića iz AMKK Optima Motorsport BN koji je sa svojim Mitsubishi Coltom napravio najbolje vrijeme u generalnom plasmanu!

Amkk Borac se zahvaljuje svim učesnicima trke te se nada većem odzivu vozača i uzbudjenjima u sledecoj sezoni!

Rezultati: